Prázdninový provoz kanceláře
Kancelář je v období letních prázdnin
od 1. 7 - 31. 8. 2024 uzavřena.
V případě nutnosti volejte p. Šustkové tel: 724 862 881.
Možnost idividuální domluvy.
Netradiční recepty
Taky se u Vás v rodině dědí nejrůznější rodinné recepty jak nejlépe a nejchutněji uchovat úrodu ovoce a zeleniny? Střežíte si je jako rodinný poklad? Tady se s vámi o takové recepty chceme podělit.
Naložené cuketové karbanátky s parmazánem
9. 9. 2023 - zpět na zprávy
Cuketové karbanátky s parmazánem naložené ve sladkokyselém nálevu
jsou luxusní záležitostí. Náhodně objevený recept mě zaujal a tak jsem
jej vyzkoušela. Recept překvapil všechny, kdo ochutnali. Výsledná chuť
je vynikající. Jako ďobání k vínu skvělé. Podělím se s vámi o recept a doufám,
že z něj budete tak nadšeni, jako já.
Recept na nakládané cuketové karbanátky:
1kg
oloupané a
vydlabané cukety nastrouhat, dát lžičku soli a nechat 1/2 h odstát. Pak
hodně vymačkat. 20dkg nastrouhané cihly syr (já dávám napůl s
parmazánem), pepř, 2 celé vejce, 2
stroužky česneku, 4 lžíce strouhanky( do směsi - pak další na obalení),
2 lžíce
solamylu, 1 cibule na drobno (ale vůbec nemusí být). Vše smíchat,
karbanátky obalit ve
strouhance, usmažit a nechat vychladit.Naskládat do sklenic (doporučuji
nižčí sklenice s širokým hrdlem kvůli následnému vytahování zavařených
karbanátků) a položit
cibulí a mrkví jako okurky. Nálev : (já zalévám svým nálevem do kterého
dávám vše - tento nálev byl v receptu) 1 a 1/2l vody, 2 dcl octa, 3
lžíce cukru, 1 lžíce deka, 1
lžička soli, 5 sacharinů, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nové koření, vše
svařit a horkým nálevem zalít a uzavřít. Já pro jistotu dám ještě na 10
min zavařit. Při první várce jsem měla obavy jestli se ve sklenici úplně
nerozpadnou, ale nebojte- vydrží. A výsledek je překvapující. Dobrou
chuť.
9. 9. 2023 - zpět na zprávy