Prázdninový provoz kanceláře

Kancelář je v období letních prázdnin
od 1. 7 - 31. 8. 2024 uzavřena.

V případě nutnosti volejte p. Šustkové tel: 724 862 881. 

Možnost idividuální domluvy.

Netradiční recepty

Taky se u Vás v rodině dědí nejrůznější rodinné recepty jak nejlépe a nejchutněji uchovat úrodu ovoce a zeleniny?  Střežíte si je jako rodinný poklad? Tady se s vámi o takové recepty chceme podělit.

předchozí následující
Naložené cuketové karbanátky s parmazánem

Cuketové karbanátky s parmazánem naložené ve sladkokyselém nálevu jsou luxusní záležitostí. Náhodně objevený recept mě zaujal a tak jsem jej vyzkoušela. Recept překvapil všechny, kdo ochutnali. Výsledná chuť je vynikající. Jako ďobání k vínu skvělé. Podělím se s vámi o recept a doufám, že z něj budete tak nadšeni, jako já.

Recept na nakládané cuketové karbanátky:
1kg oloupané a  vydlabané cukety nastrouhat, dát lžičku soli a nechat 1/2 h odstát. Pak hodně vymačkat. 20dkg nastrouhané cihly syr (já dávám napůl s  parmazánem), pepř, 2 celé vejce, 2 stroužky česneku, 4 lžíce strouhanky( do směsi - pak další na obalení),  2 lžíce solamylu, 1 cibule na drobno (ale vůbec nemusí být). Vše smíchat, karbanátky obalit ve strouhance, usmažit a nechat vychladit.Naskládat do sklenic (doporučuji nižčí sklenice s širokým hrdlem kvůli následnému vytahování zavařených karbanátků) a položit cibulí a mrkví jako okurky. Nálev : (já zalévám svým nálevem do kterého dávám vše - tento nálev byl v receptu) 1 a 1/2l vody, 2 dcl octa, 3 lžíce cukru, 1 lžíce deka, 1 lžička soli, 5 sacharinů, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nové koření, vše svařit a horkým nálevem zalít a uzavřít. Já pro jistotu dám ještě na 10 min zavařit. Při první várce jsem měla obavy jestli se ve sklenici úplně nerozpadnou, ale nebojte- vydrží. A výsledek je překvapující. Dobrou chuť.



9. 9. 2023 - zpět na zprávy