Prázdninový provoz kanceláře

Kancelář je v období letních prázdnin
od 1. 7 - 31. 8. 2024 uzavřena.

V případě nutnosti volejte p. Šustkové tel: 724 862 881. 

Možnost idividuální domluvy.

Netradiční recepty

Taky se u Vás v rodině dědí nejrůznější rodinné recepty jak nejlépe a nejchutněji uchovat úrodu ovoce a zeleniny?  Střežíte si je jako rodinný poklad? Tady se s vámi o takové recepty chceme podělit.

předchozí následující
Paštika z dýně Hokaido

suroviny:
1 dýně Hokkaido (co jsem jí vážila celou tak měla asi 1,8 kg), 450 g másla, 2 cibule, nové koření, muškátový nastrouhaný oříšek, mletá skořice, sůl a pepř 

postup:
Dýni jsem nakrájela na kousíčky (bez semínek) a  osmahla na másle na pánvi. Cibulku (nakrájenou na kostky) jsem osmahla zvlášť také na másle. Poté jsem to všechno dala do pekáče i s veškerým kořením a zbytkem másla a pekla, dokud to nezměklo. V průběhu jsem ještě promíchávala, aby to bylo hezky opečené ze všech stran. Když to změklo (vyndala jsem nové koření) arozmixovala v tom pekáčku tyčovým mixérem. Můžete dát místo části másla husí sádlo nebo omáčka z výpečků. Hodně na chuti udělá právě ta skořice a pak muškátový oříšek. Dala jsem to do sklenic a zavařovala v troubě v  pekáčku s trochou vody. Ono jak je tam hodně másla, tak se to může mazat na pečivo jen tak.

9. 9. 2023 - zpět na zprávy