Prázdninový provoz kanceláře

Kancelář je v období letních prázdnin
od 1. 7 - 31. 8. 2024 uzavřena.

V případě nutnosti volejte p. Šustkové tel: 724 862 881. 

Možnost idividuální domluvy.

Netradiční recepty

Taky se u Vás v rodině dědí nejrůznější rodinné recepty jak nejlépe a nejchutněji uchovat úrodu ovoce a zeleniny?  Střežíte si je jako rodinný poklad? Tady se s vámi o takové recepty chceme podělit.

předchozí následující
Meruňkové chutney

Meruňkové chutney

 suroviny: 
400 g meruněk, 1 cibule, 2 strouzky cesneku, 2 – 3 lžíce rozinek, cca 50 g třtinového cukru, 1 – 2 lžíce Bzeneckého jablečného octa, 1 lžíce Bzeneckého balsamicového octa, 1/2 lžičky sušeného mletého zázvoru (nebo 1 cm čerstvého), špetku chilli, špetku kardamomu, sůl, čerstvě mletý pepř, 1 lžíci ghí, cukr i ocet si můžete libovolně upravit podle vlastní chutě a podle sladkosti meruněk.

postup:
Cibuli nakrájíme najemno a na ghí orestujeme do zlatova. Na minutku přidáme i nakrájený česnek a  později i pokrájené meruňky. Lehce podlijeme vodou (cca 50 ml), přidáme i rozinky, cukr oba druhy octa a koření. Směs přikryjeme a necháme pod pokličkou podusit, dokud se meruňky nerozvaří. Podle potřeby můžeme ještě podlít.Ke konci vaření chutney ochutnejte a přidejte cukr nebo ocet, podle vaší chuti. Po odležení se chutney ještě rozleží a zjemní.

9. 9. 2023 - zpět na zprávy