UPOZORNĚNÍ !!!

ZÁJEZD DO ARBORETA MAKČU PIKČU

Z DŮVODU UZAVÍRKY NA ul.28 října SE MÍSTO NÁSTUPU PŘESOUVÁ na parkoviště před kanceláří ÚS ČZS Ostrava, nám. Svatopluka Čecha 10, Ostrava

Prázdninový provoz kanceláře

Kancelář je v období letních prázdnin
od 1. 7 - 31. 8. 2024 uzavřena.

V případě nutnosti volejte p. Šustkové tel: 724 862 881. 

Možnost idividuální domluvy.

Netradiční recepty

Taky se u Vás v rodině dědí nejrůznější rodinné recepty jak nejlépe a nejchutněji uchovat úrodu ovoce a zeleniny?  Střežíte si je jako rodinný poklad? Tady se s vámi o takové recepty chceme podělit.

předchozí následující
Cuketové zelí

Cuketové zelí

suroviny:
4 kg cuket, 6 cibulí, 0,5 l octa, 400 g cukru,50 g soli,2 lžíce kmínu.

postup:
Cuketu oloupeme, očistíme od jader a nastrouháme nahrubo.Přidáme jemně nakrájenou cibuli a promícháme vše s cukrem, solí, kmínem i octem. Necháme asi půl hodiny odležet a pak naplníme do sklenic. Sterilujeme 30 minut při teplotě 85 °C. Takto zpracujeme i  přerostlé cukety a velmi chutně je využijeme. V zimě jen chvilku podusíme na troše sádla, oleje nebo výpeku z masa.

9. 9. 2023 - zpět na zprávy