UPOZORNĚNÍ !!!

ZÁJEZD DO ARBORETA MAKČU PIKČU

Z DŮVODU UZAVÍRKY NA ul.28 října SE MÍSTO NÁSTUPU PŘESOUVÁ na parkoviště před kanceláří ÚS ČZS Ostrava, nám. Svatopluka Čecha 10, Ostrava

Prázdninový provoz kanceláře

Kancelář je v období letních prázdnin
od 1. 7 - 31. 8. 2024 uzavřena.

V případě nutnosti volejte p. Šustkové tel: 724 862 881. 

Možnost idividuální domluvy.

Netradiční recepty

Taky se u Vás v rodině dědí nejrůznější rodinné recepty jak nejlépe a nejchutněji uchovat úrodu ovoce a zeleniny?  Střežíte si je jako rodinný poklad? Tady se s vámi o takové recepty chceme podělit.

předchozí následující
Hummus z máslové dýně

hummus z máslové dýně

suroviny:
 2 stroužky česneku, 1 konzerva cizrny (cca 400 g) nebo suchá cizrna (cca 150 g) namočená dostatečně dlouho dopředu,1 ks menší máslové dýně,šťáva z 1 ks citrónu,2 lžičky pasty tahini (sezamová pasta),½ lžičky římského kmínu, sladké papriky a černého pepře, sůl podle potřeby, olivový olej  

postup:
Pokud chceme použít suchou cizrnu, alespoň den předem ji namočíme. Dýni nakrájíme na kostky, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby na 180 °C do změknutí. Na pánvi si oprahneme česnek nakrájený nadrobno. Všechny ingredience (včetně česneku z pánve a dýně z trouby) dáme do mixéru a společně mixujeme na hladkou pastu. Servírovat můžeme s praženými dýňovými semínky a výborně se hodí jako dip k  zelenině nebo jako pomazánka.

9. 9. 2023 - zpět na zprávy