UPOZORNĚNÍ !!!
ZÁJEZD DO ARBORETA MAKČU PIKČU
Z DŮVODU UZAVÍRKY NA ul.28 října SE MÍSTO NÁSTUPU PŘESOUVÁ na parkoviště před kanceláří ÚS ČZS Ostrava, nám. Svatopluka Čecha 10, Ostrava
![](obr/bannery/158.jpg)
Kancelář je v období letních prázdnin
od 1. 7 - 31. 8. 2024 uzavřena.
V případě nutnosti volejte p. Šustkové tel: 724 862 881.
Možnost idividuální domluvy.
Netradiční recepty
Taky se u Vás v rodině dědí nejrůznější rodinné recepty jak nejlépe a nejchutněji uchovat úrodu ovoce a zeleniny? Střežíte si je jako rodinný poklad? Tady se s vámi o takové recepty chceme podělit.
Hummus z máslové dýně
9. 9. 2023 - zpět na zprávy
hummus z máslové dýně
suroviny:
2
stroužky česneku, 1 konzerva cizrny (cca 400 g) nebo suchá cizrna (cca
150 g) namočená dostatečně dlouho dopředu,1 ks menší máslové dýně,šťáva z
1 ks citrónu,2 lžičky pasty tahini (sezamová pasta),½ lžičky římského
kmínu, sladké papriky a černého pepře, sůl podle potřeby, olivový olej
postup:
Pokud chceme použít suchou cizrnu, alespoň den předem ji namočíme. Dýni nakrájíme na kostky, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby
na 180 °C do změknutí. Na pánvi si oprahneme česnek nakrájený
nadrobno. Všechny ingredience (včetně česneku z pánve a dýně z trouby)
dáme do mixéru a společně mixujeme na hladkou pastu. Servírovat
můžeme s praženými dýňovými semínky a výborně se hodí jako dip k
zelenině nebo jako pomazánka.
9. 9. 2023 - zpět na zprávy