Degustace jablek Holovousy - leden 2019

Nejchutnějším jablkem z loňské sklizně je Andera z Holovous

další

 

Obr: 29299.jpg Obr: 29298.jpg Obr: 29297.jpg Obr: 29249.jpg Obr: 29250.jpg
Obr: 29251.jpg Obr: 29252.jpg Obr: 29253.jpg Obr: 29254.jpg Obr: 29255.jpg
Nejchutnější odrůdou jablek z loňské úrody je Andera. Rozhodla o tom 8. ledna 2019 degustace jablek v Holovousích na Jičínsku, kterou pořádal Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský. Odrůda Andera byla úspěšná i v minulých letech. Při degustacích v letech 2017 a 2011 obsadila druhá místa. O pořadí 46 posuzovaných odrůd letos rozhodlo 135 degustátorů. Za Anderou skočila na druhém místě odrůda Meteor, která degustace vyhrála v letech 2017, 2014 a 2010. Třetí byl kříženec HL 155-05, který vznikl v holovouském ústavu zkřížením odrůd Meteor a Rubinola.