Degustace jablek Holovousy - květen 2018

Dne 23. května 2018 se ve Výzkumném a šlechtitelském ústavu ovocnářském Holovousy konala degustace jablek za účasti zástupců ZO ČZS Holice. U 44 vzorků (z toho 6 z novošlechtění) byla hodnocena vůně, slupka, konzistence dužniny, šťavnatost, kyselost, vzhled a chuť. Hodnocená jablka uskladněná v prostorách VŠUO se nacházela buď v chladírně s normální atmosférou (při 2°C) nebo pod ultranízkou kyslíkovou atmosférou (technologie ULO = ultra low oxygen; při 1°C a 2 % kyslíku a 1 % oxidu uhličitého). Část vzorků uskladněných s využitím technologie ULO byla ošetřena přípravkem SmartFresh. Brzy přineseme výsledky degustace.

další

 

Obr: 25759.jpg Obr: 25758.jpg Obr: 25760.jpg Obr: 25714.jpg Obr: 25715.jpg
Obr: 25716.jpg Obr: 25717.jpg Obr: 25718.jpg Obr: 25719.jpg Obr: 25720.jpg