Holovousy 2017

Dne 24. května 2017 se ve Výzkumném a šlechtitelském ústavu ovocnářském Holovousy konala degustace jablek za účasti zástupců ZO ČZS Holice. U 48 vzorků (z toho 8 z novošlechtění) byla hodnocena vůně, slupka, konzistence dužniny, šťavnatost, kyselost, vzhled a chuť. Degustace se konala v prostorách moderního nově vybudovaného Ovocnářského výzkumného institutu. Hodnocená jablka uskladněná v prostorách VŠUO se nacházela buď v chladírně s normální atmosférou (při 2°C) nebo pod ultranízkou kyslíkovou atmosférou (technologie ULO = ultra low oxygen; při 1°C a 2 % kyslíku a 1 % oxidu uhličitého). Část vzorků uskladněných s využitím technologie ULO byla ošetřena přípravkem SmartFresh a část ozonem (desinfekce plodů). 


Výsledky degustace ke stažení

další

 

Obr: 20613.jpg Obr: 20668.jpg Obr: 20664.jpg Obr: 20665.jpg Obr: 20667.jpg
Obr: 20614.jpg Obr: 20615.jpg Obr: 20616.jpg Obr: 20617.jpg Obr: 20618.jpg