Holovousy 2017

Dne 24. května 2017 se ve Výzkumném a šlechtitelském ústavu ovocnářském Holovousy konala degustace jablek za účasti zástupců ZO ČZS Holice. U 48 vzorků (z toho 8 z novošlechtění) byla hodnocena vůně, slupka, konzistence dužniny, šťavnatost, kyselost, vzhled a chuť. Degustace se konala v prostorách moderního nově vybudovaného Ovocnářského výzkumného institutu. Hodnocená jablka uskladněná v prostorách VŠUO se nacházela buď v chladírně s normální atmosférou (při 2°C) nebo pod ultranízkou kyslíkovou atmosférou (technologie ULO = ultra low oxygen; při 1°C a 2 % kyslíku a 1 % oxidu uhličitého). Část vzorků uskladněných s využitím technologie ULO byla ošetřena přípravkem SmartFresh a část ozonem (desinfekce plodů). 


Výsledky degustace ke stažení

předchozí další

 

Obr: 20619.jpg Obr: 20620.jpg Obr: 20621.jpg Obr: 20622.jpg Obr: 20623.jpg
Obr: 20624.jpg Obr: 20625.jpg Obr: 20626.jpg Obr: 20627.jpg Obr: 20628.jpg