Degustace jablek Holovousy - květen 2018

Dne 23. května 2018 se ve Výzkumném a šlechtitelském ústavu ovocnářském Holovousy konala degustace jablek za účasti zástupců ZO ČZS Holice. U 44 vzorků (z toho 6 z novošlechtění) byla hodnocena vůně, slupka, konzistence dužniny, šťavnatost, kyselost, vzhled a chuť. Hodnocená jablka uskladněná v prostorách VŠUO se nacházela buď v chladírně s normální atmosférou (při 2°C) nebo pod ultranízkou kyslíkovou atmosférou (technologie ULO = ultra low oxygen; při 1°C a 2 % kyslíku a 1 % oxidu uhličitého). Část vzorků uskladněných s využitím technologie ULO byla ošetřena přípravkem SmartFresh. Brzy přineseme výsledky degustace.

předchozí další

 

Obr: 25721.jpg Obr: 25722.jpg Obr: 25723.jpg Obr: 25724.jpg Obr: 25725.jpg
Obr: 25726.jpg Obr: 25727.jpg Obr: 25728.jpg Obr: 25729.jpg Obr: 25730.jpg