Aktuality

Obr: lipno_big.jpg

Úvodní slovo
Vítáme vás na stránkách ZO ČZS Holice. Specializací holických zahrádkářů je především ovocnářství. Internetové stránky naší organizace vám nabízejí aktuální informace o připravovaných i proběhlých akcích se zahrádkářskou tematikou, najdete zde také užitečné rady pro zahrádkáře. Vaše náměty uvítáme v rámci diskuzního fóra.

1 2 3 4 5 ... 40(celkem: 197)

Výstavy masožravých rostlin, kaktusů a sukulentů v Praze - přinášíme fotografie

Ve dnech 14. až 23. června 2024 se v Botanické zahradě Přírodovědecké fakulty UK, Na Slupi 16 v Praze konala výstava masožravých rostlin a ve dnech 7. až 23. června 2024 zde probíhala výstava kaktusů a sukulentů. Přinášíme fotografie z těchto výstav včetně dalších

30. 6. 2024 - správce číst více

Výsledky degustace jablek - VŠÚO Holovousy 22. května 2024

Ve Výzkumném a šlechtitelském ústavu ovocnářském Holovousy se 22. května 2024 konala degustace odrůd jablek za účasti zahrádkářů z Holic. Výsledné bodové hodnocení bylo získáno součtem průměrného bodového hodnocení vůně, slupky, konzistence dužniny, šťavnatosti, vzhledu

5. 6. 2024 - správce číst více

Péče o jahodníky

Doporučujeme poslech pořadu Káva o čtvrté (vysíláno od pondělí do pátku od 16:00 hodin) na Českém rozhlasu Dvojka. Zváni jsou mimo jiné i odborníci na zahrádkářská témata. Doporučujeme např. poslech dílu věnovanému péči o jahodníky, ve kterém zasvěceně hovořil Ing. Ivan Dvořák

1. 4. 2024 - správce číst více

Zúčastnili jsme se degustace jablek v Častolovicích - známe výsledky

V sobotu 3. února 2024 se v zahrádkářském domě v Častolovicích konala degustace jablek, které se zúčastnili i členové ZO ČZS z Holic. U 30 odrůd účastníci hodnotili vzhled, charakter slupky, vůni plodu, konzistenci dužiny, šťavnatost plodu a celkovou chuť.

4. 2. 2024 - číst více

Výsledky degustace jablek - VŠÚO Holovousy 4. ledna 2024

Ve Výzkumném a šlechtitelském ústavu ovocnářském Holovousy se 4. ledna 2024 konala tradiční již 55. degustace odrůd jablek. Výsledné bodové hodnocení bylo získáno součtem průměrného bodového hodnocení vůně, slupky, konzistence dužniny, šťavnatosti, vzhledu a dvojnásobného počtu bodů

28. 1. 2024 - správce číst více

1 2 3 4 5 ... 40(celkem: 197)