Warning: include(../_panely/tiskova_hlavicka.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25

Warning: include(../_panely/tiskova_hlavicka.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25

Warning: include(): Failed opening '../_panely/tiskova_hlavicka.php' for inclusion (include_path='.:/data/web/virtuals/98526/virtual') in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25
vítáme vásZahrádkaření má hluboké kořeny

Provází nás od počátků pěstování rostlin.

Již tehdy nás těšily zdra­vé porosty a kvetoucí rostliny - naznačovaly bohatou úrodu a tím větší šanci na přežití.

Dnes nám již o přežití nejde, ale radost ze zahra­dy zůstává.

Časopis Zahrádkář ČZS vydává od roku 1969 populární časopis, určený všem zahrádkářům

obr

Moravské zemské kolo Floristické soutěže 2022

Opět se vázala kulatá kytice, tentokrát gratulační pro nevěstu, což bylo zadání společné pro všechny kategorie. Druhým úkolem byla vypichovaná dekorace na stůl. Žáci tvořili malou misku na koktejlový stůl, junioři misku na svatební stůl a senioři podélnou vypichovanou misku na svatební stůl před novomanžele.  Misky měly být pohledové ze všech stran a neměly by bránit svatebčanům při konverzaci. Tříčlenná komise hodnotila nejen estetickou stránku vazeb, ale i techniku práce, začištění materiálu a splnění zadání soutěže. Zpracován musel být veškerý materiál poskytnutý na soutěž. Na obě práce, včetně úklidu pracoviště, měli soutěžící dvě hodiny.

 V kategorii žáků se úkolu nejlépe zhostila Nela Němečková z ÚS Brno-město. Na místě druhém skončila její kolegyně z ÚS Brno-Město Kateřina Volavá. Na místě třetím se pak umístila reprezentantka ÚS Frýdek-Místek Klára Kutajová.


obr

 V kategorii juniorů byl nejlépe hodnocen Matěj Tesárek z ÚS Prostějov, na místě druhém skončila Eliška Ganzarová také z ÚS Prostějov a místo třetí obsadila Johana Kozlová z Frýdku-Místku.

 Kategorie seniorů dopadla následovně. Na místě prvním Jana Zetíková z Vyškova, na místě druhém Markéta Heverová z Šumperka a místo třetí obsadila Magda Luzarová z Frýdku-Místku.

 Všem vítězům gratulujeme!!!..... a budeme jim držet palce v celostátním kole, které se bude konat na podzimním Hortikomplexu Olomouc.

 Na tomto místě je i naší milou povinností poděkovat všem organizátorům jednak z ÚS Prostějov, a pak také z ústředí v Praze, které celou soutěž zabezpečilo po stránce materiální. Děkujeme též sponzorům z firmy SEMO a.s. a Arboeko za věcné ceny pro soutěžící. Nakonec pak děkujeme i Statutárnímu městu Prostějov, Olomouckému kraji a MZ ČR za finanční podporu.

 Zpracovala: Ivana Hasalová


Výsledkovou listinu a více fotografií naleznete zde

Další novinky - - - >
 
Nahoru
© 2011 Český zahrádkářský svaz, z.s. - Ústředí, Rokycanova 15, 130 00 Praha 3 - Žižkov
Č Z S: územní sdružení, specializované organizace, odborné poradny, kalendárium, diskusní fórum, výstavy.
Časopis Zahrádkář: předplatné, inzerce, archiv.