Warning: include(../_panely/tiskova_hlavicka.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25

Warning: include(../_panely/tiskova_hlavicka.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25

Warning: include(): Failed opening '../_panely/tiskova_hlavicka.php' for inclusion (include_path='.:/data/web/virtuals/98526/virtual') in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25
vítáme vásZahrádkaření má hluboké kořeny

Provází nás od počátků pěstování rostlin.

Již tehdy nás těšily zdra­vé porosty a kvetoucí rostliny - naznačovaly bohatou úrodu a tím větší šanci na přežití.

Dnes nám již o přežití nejde, ale radost ze zahra­dy zůstává.

Časopis Zahrádkář ČZS vydává od roku 1969 populární časopis, určený všem zahrádkářům

obr
Malý průřez floristickou soutěží ČZS v Kroměříži

Floristická soutěž v aranžování květin začala

Územní sdružení ČZS Kroměříž uspořádalo 7. a 10. května na Výstavišti FLORIA Kroměříž při výstavě “Floria JARO 2013”, okresní soutěž v aranžování květin pro mládež i pro seniory.

Vítěze okresních kol uvítáme na Zemském kole soutěže v Olomouci a v Praze. Již nynější okresní kola naznačují, že soutěž, i když je jen amatérská bude na vysoké úrovni. Ti nejlepší se opět setkají na finále v Lysé nad Labem na výstavě Květy 2013.

Soutěž pro žáky a mládež proběhla 7. 5. v nádherném prostředí uprostřed květů lilií, narcisů a tulipánů. Téma bylo určeno – vypichovaná miska v tónech jara a vázaná kytice ke Dni matek.

Nakonec do Zemského kola postupují v kategorii základních škol: 1. Kateřina Kohoutová, ZŠ Holešov; 2. Ester Dvořáková, ZŠ Holešov; 3. Tereza Podroužková, ZŠ Tlumačov. Za střední školy postupují: 1. Jan Karger, SŠHS, Kroměříž; 2. Lucie Resová, SPŠ-MV, Holešov; 3. Michaela Geržová, SPŠ-MV Holešov.

Soutěž pro seniory se konala 10. 5. a měli se jí účastnit především členové ZO - amatéři, nebo alespoň ti, kteří už profesi (vazač, aranžér) nedělají. Na podiu se představilo 9 členek ZO ČZS z Hulína, Holešova, Miškovic a Přílep. Každá z členek si donesla 2 různé už rozpracované aranže, které si pak doladila přímo na podiu.

Téma soutěže bylo volné, každý měl ukázat to, co nejraději tvoří, aranžuje, hlavně však z materiálu dostupného nám zahrádkářům. Většinu materiálu si každý soutěžící dovezl a zajistil sám. Komise, která určila vítěze to neměla lehké, v různorodosti vazeb to nebylo tak snadné.

Nakonec zvítězila členka ZO ČZS Miškovice paní Jana Skotková, jako 2. se umístila př. Anna Večeřová, taktéž ze ZO ČZS Miškovice a 3. místo obsadila Vlasta Čablová, členka ZO ČZS Holešov. Vítězka postupuje do zemského kola v Olomouci.

Všem ostatním soutěžícím děkujeme, nejen za účast, ale také za dekoraci celého podia jejich pracemi a věříme, že se jim v příštích letech podaří probojovat i do zemského kola.

Zemské kolo, kam postoupili finalisté okresního kola floristické soutěže z Kroměříže se bude konat 5. 6. 2013 na výstavě Flora Olomouc.

Další novinky - - - >
 
Nahoru
© 2011 Český zahrádkářský svaz, z.s. - Ústředí, Rokycanova 15, 130 00 Praha 3 - Žižkov
Č Z S: územní sdružení, specializované organizace, odborné poradny, kalendárium, diskusní fórum, výstavy.
Časopis Zahrádkář: předplatné, inzerce, archiv.