Warning: include(../_panely/tiskova_hlavicka.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25

Warning: include(../_panely/tiskova_hlavicka.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25

Warning: include(): Failed opening '../_panely/tiskova_hlavicka.php' for inclusion (include_path='.:/data/web/virtuals/98526/virtual') in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25
vítáme vásZahrádkaření má hluboké kořeny

Provází nás od počátků pěstování rostlin.

Již tehdy nás těšily zdra­vé porosty a kvetoucí rostliny - naznačovaly bohatou úrodu a tím větší šanci na přežití.

Dnes nám již o přežití nejde, ale radost ze zahra­dy zůstává.

Časopis Zahrádkář ČZS vydává od roku 1969 populární časopis, určený všem zahrádkářům

Pozor na podvody v internetovém bankovnictví

Vážení zahrádkáři, chtěli bychom Vás upozornit na novou hrozbu podvodů při přihlašování se do internetového bankovnictví. V nedávné době došlo u naší zahrádkářské organizace k pokusu o převod částek z účtu v souhrnu převyšující půl milionu. Tento podvod nyní řeší Policie ČR s bankou poškozené organizace.

V případě, že vstupujete na stránky Vaší banky přes internetové vyhledávače, může se stát, že mezi prvními výsledky internetových vyhledávačů (google, seznam a jiné) se zobrazí podvodný odkaz, který vyvolá dojem, že jde o oficiální stránky banky.

Tyto stránky vypadají totožně a mohou Vás uvést v omyl, že se nacházíte na reálných stránkách Vaší banky. Tyto stránky jsou vytvořeny s cílem získat přístup k Vašemu bankovnictví. Po zadání přístupových údajů včetně autorizačního kódu se však připojení k Vašemu účtu nezdaří a stránka „spadne“. Mezitím se podvodníci již přihlásili místo Vás do banky a snaží se vyvést finanční prostředky do jiných bank po menších částkách jako okamžité platby. Pokud jste na podvodných stránkách vyplnili své přihlašovací údaje, neprodleně kontaktujte Vaši banku a Polici ČR, než bude pozdě.


Doporučujeme:

  • Nepřihlašujte se do Vaší banky přes vyhledávače (Google, Seznam a jiné)! Pokud tak však učiníte, zkontrolujte si hypertextovou adresu stránek a jejich zabezpečení (malý zámeček). Po rozkliknutí zámečku získáte informaci o tom, komu byl certifikát vydán (např. „Komerční banka, a.s.“).
  • Jděte na stránky Vaší banky zadáním správné adresy přímo do vašeho internetového prohlížeče.
  • Uložte si správné internetové stránky Vaší banky do záložek prohlížeče a choďte do banky rovnou z nich.
  • Pro přihlášení do banky a potvrzení plateb přejděte z SMS na aplikace vydané bankou, jsou bezpečnější. Případně si v bance sjednejte autorizaci plateb druhou osobou (např. předseda platbu zadá a potvrdí, ale platba z účtu neodejde, dokud ji nepotvrdí z jiného PC další člen výboru, který má oprávnění k účtu).
 
Buďte obezřetní i ohledně podvodných telefonátů, jejichž cílem je z Vás pod tlakem vylákat citlivé informace k bankovnímu účtu nebo Vás donutit instalovat program pro vzdálený přístup k Vašemu počítači s odůvodněním ochrany Vašich peněz, následně však podvodníci odčerpají z Vašeho účtu finanční prostředky.

Kybernetických podvodů je celá řada a nelze je zde všechny vyjmenovat, buďte proto obezřetní.

V případě potřeby nás můžete kontaktovat na: web@zahradkari.cz, nebo na pravnik@zahradkari.cz.

Další novinky - - - >
 
Nahoru
© 2011 Český zahrádkářský svaz, z.s. - Ústředí, Rokycanova 15, 130 00 Praha 3 - Žižkov
Č Z S: územní sdružení, specializované organizace, odborné poradny, kalendárium, diskusní fórum, výstavy.
Časopis Zahrádkář: předplatné, inzerce, archiv.