Warning: include(../_panely/tiskova_hlavicka.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25

Warning: include(../_panely/tiskova_hlavicka.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25

Warning: include(): Failed opening '../_panely/tiskova_hlavicka.php' for inclusion (include_path='.:/data/web/virtuals/98526/virtual') in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25
vítáme vásZahrádkaření má hluboké kořeny

Provází nás od počátků pěstování rostlin.

Již tehdy nás těšily zdra­vé porosty a kvetoucí rostliny - naznačovaly bohatou úrodu a tím větší šanci na přežití.

Dnes nám již o přežití nejde, ale radost ze zahra­dy zůstává.

Časopis Zahrádkář ČZS vydává od roku 1969 populární časopis, určený všem zahrádkářům

obr

51. ročník Děčínské kotvy- Mistrovství floristů České republiky

Letošní ročník se ponese v duchu Folkloru. Všechny soutěžní práce spojuje lidové téma, které vychází z myšlenky návratu ke kořenům, tradicím a osvědčeným, přírodě blízkým technikám. 

Soutěž se vyhlašuje v kategorii senior, junior a žák. Ani letos nechybí oblíbená kategorie hobby, která probíhá online a je určena všem příznivcům floristiky (vyhlášení vítězných prací: 5. 5. 2022 ve 20 hod online). 

První soutěžní den se v kategorii senior i junior můžete těšit na vkládanou květinovou nádobu, vázanou svatební kytici pro nevěstu v kroji a tajnou práci. Druhý den mají soutěžící obou zmíněných kategorií 180 min na prostorovou dekoraci s námětem májka.  Pro žákovskou kategorii jsou určena pouze dvě témata, a to vkládaná květinová nádoba a vázaná folklórní kytice. 

Druhý soutěžní den, 12. května ve 14:00 hodin je připraveno floristické vystoupení předního českého floristy Jaromíra Kokeše. 

Celé mistrovství vyvrcholí slavnostním galavečerem, na kterém proběhne vyhlášení výsledků včetně předání cen, a které bude také místem setkání všech soutěžících, organizátorů, podporovatelů a příznivců květin. Program bude zpestřen hudebním a tanečním vystoupením, jak jinak než v tónech folklóru. 

Vytvořené soutěžní práce, které jistě budou stát za zhlédnutí, mohou návštěvníci vidět v prostorách zámku Děčín do neděle 15. 5. 2022.

Soutěž finančně podporuje Ústecký kraj, statutární město Děčín, Ministerstvo zemědělství ČR a řada dalších partnerů, bez nichž by nebylo možné soutěž pořádat. Odborným mediálním partnerem je vydavatelství Profi Press s jeho časopisy Floristika a Profi Floristika. Hlavním květinovým partnerem mistrovství je společnost Klia cz.

Více na: www.decinska-kotva.cz Další novinky - - - >
 
Nahoru
© 2011 Český zahrádkářský svaz, z.s. - Ústředí, Rokycanova 15, 130 00 Praha 3 - Žižkov
Č Z S: územní sdružení, specializované organizace, odborné poradny, kalendárium, diskusní fórum, výstavy.
Časopis Zahrádkář: předplatné, inzerce, archiv.