Warning: include(../_panely/tiskova_hlavicka.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25

Warning: include(../_panely/tiskova_hlavicka.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25

Warning: include(): Failed opening '../_panely/tiskova_hlavicka.php' for inclusion (include_path='.:/data/web/virtuals/98526/virtual') in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25
vítáme vásZahrádkaření má hluboké kořeny

Provází nás od počátků pěstování rostlin.

Již tehdy nás těšily zdra­vé porosty a kvetoucí rostliny - naznačovaly bohatou úrodu a tím větší šanci na přežití.

Dnes nám již o přežití nejde, ale radost ze zahra­dy zůstává.

Časopis Zahrádkář ČZS vydává od roku 1969 populární časopis, určený všem zahrádkářům

obr
Předseda ČZS a premiér Sobotka jednali o další podpoře zahrádkářů

Předseda ČZS se sešel s premiérem Sobotkou

Předseda ČZS Stanislav Kozlík se ve čtvrtek 6. října sešel s premiérem ČR Bohuslavem Sobotkou. Hlavním bodem jednání byl zahrádkářský zákon, navazující legislativa ale i další podpora zahrádkářské činnosti v regionech.
Čtvrteční schůzkou tak předseda ČZS navázal na jednání s premiérem při své svém zvolení do čela ČZS koncem roku 2014.

Premiér Bohuslav Sobotka tehdy slíbil zahrádkářům podporu při přípravě a prosazení zahrádkářského zákona, který má posílit jejich postavení ve společnosti a zabránit dlouholetým ztrátám pozemků, na nichž mnozí desetiletí hospodaří.
Zahrádkářský zákon od té doby prošel meziresortní řízením, byl projednán vládou a nyní je připraven k projednání ve sněmovně. Pod zákon se podepsalo 37 poslanců, z toho 34 poslanců ČSSD, včetně premiéra Sobotky, dále dva poslanci KSČM a jedna poslankyně Úsvitu. Podporu nové legislativě vyjádřili i další poslanci, například poslanec Jan Volný z koaličního hnutí ANO.

"Český zahrádkářský svaz dennodenně prokazuje prospěšnost, kterou dává celé společnosti. Nejedná  se pouze o péči o krajinu, kterou vykonávají naši členové bezplatně. Zahrádkářský zákon by ocenil i práci těch, kteří věnují stovky hodin práci s mládeží či se seniory, udržují tradice a stmelují místní komunitu. Vítám proto podporu našich celostátních i místních aktivit, kterou nám pan premiér opětovně přislíbil," řekl předseda ČZS Stanislav Kozlík po jednání s Bohuslavem Sobotkou. "Jsem rád, že pan premiér vnímá naši činnost jako prospěšnou. Z jiných míst se totiž občas dozvídáme, že zahrádkáři krajině či přírodě škodí," dodal.

Během téměř hodinového rozhovoru předseda Kozlík informoval premiéra také o nových konkrétních projektech, které zahrádkáři připravují a pozval jej i na oslavu 60. výročí vzniku ČZS spojenou s prestižní evropskou přehlídkou ovoce Europom, která se uskuteční příští podzim v Olomouci.
-zj-

Další novinky - - - >
 
Nahoru
© 2011 Český zahrádkářský svaz, z.s. - Ústředí, Rokycanova 15, 130 00 Praha 3 - Žižkov
Č Z S: územní sdružení, specializované organizace, odborné poradny, kalendárium, diskusní fórum, výstavy.
Časopis Zahrádkář: předplatné, inzerce, archiv.