Warning: include(../_panely/tiskova_hlavicka.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25

Warning: include(../_panely/tiskova_hlavicka.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25

Warning: include(): Failed opening '../_panely/tiskova_hlavicka.php' for inclusion (include_path='.:/data/web/virtuals/98526/virtual') in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25
vítáme vásZahrádkaření má hluboké kořeny

Provází nás od počátků pěstování rostlin.

Již tehdy nás těšily zdra­vé porosty a kvetoucí rostliny - naznačovaly bohatou úrodu a tím větší šanci na přežití.

Dnes nám již o přežití nejde, ale radost ze zahra­dy zůstává.

Časopis Zahrádkář ČZS vydává od roku 1969 populární časopis, určený všem zahrádkářům

obr

Dešťovka na zahradě

Spolek Zvonečník, časopis Zahrádkář a Národní zemědělské muzeum
vyhlašují soutěž pro všechny zahrádkáře se zájmem o využívání dešťové vody:
"Dešťovka na zahradě"
Dešťová voda je měkká voda bez chloru a zadarmo. Shromáždit ji lze bezprostředně s každou přeháňkou i v době jinak velkého sucha, kdy vyprahlá půda vláhu hůře vstřebává a studny jsou vyschlé. Zvláště se hodí na zavlažování a každý dobrý zahrádkář se ji snaží zachytit. Lepší využívání dešťové vody může mít význam jako adaptace na změny klimatu.
Soutěží chceme upozornit na možnosti, které dešťová voda skýtá, pobídnout kutily, ale také nabídku zahradnictví k rozvinutí "dešťovkového" sortimentu s okapovými odbočkami, zásobními nádržemi s čerpadly či kapkovými závlahami. Cílem je ukázat ostatním zajímavé nápady a řešení.


obr
Přihlášení do soutěže
Pochlubte se a vyfotografujte své nebo zajímavé svody dešťové vody, nádrže či závlahy. V kategorii "Kutil" soutěží přímo autoři nápadů a v kategorii "Lovec nápadů" dokumentátoři zajímavých řešení. Jednu až dvě fotografie nám pošlete prostřednictvím formuláře na www.zahradni.net - soutěž s dešťovou vodou. Nebo je možné fotografie zaslat na adresu: sdestovkou@seznam.cz Doplňte fungování a přednosti řešení, Vaše jméno, kontakty a soutěžní kategorii.
Vaše řešení zveřejníme v soutěžní fotogalerii na stránkách www.zahradni.net, nebo také v časopisu Zahrádkář. Výherci mohou jako cenu získat roční předplatné časopisu Zahrádkář, hodnotné knižní publikace a vstupné do všech poboček Nár. zemědělského muzea. Soutěž zakončíme vyhlášením výsledků a debatou s odborníky v NZM.

Termíny:
Vyhlášení soutěže 4. dubna 2016
Uzávěrka příjmu soutěžních příspěvků 31. srpna 2016
Slavnostní vyhlášení výsledků a ukončení soutěže 21. září 2016

Pravidla soutěže:
Zúčastnit se může každý starší 15 let. Tři výherce ve dvou kategoriích určí porota ze sedmi porotců. Hodnoceno bude fungování, přednosti a nápaditost, nebude hodnocena kvalita fotografií.
Další novinky - - - >
 
Nahoru
© 2011 Český zahrádkářský svaz, z.s. - Ústředí, Rokycanova 15, 130 00 Praha 3 - Žižkov
Č Z S: územní sdružení, specializované organizace, odborné poradny, kalendárium, diskusní fórum, výstavy.
Časopis Zahrádkář: předplatné, inzerce, archiv.