Warning: include(../_panely/tiskova_hlavicka.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25

Warning: include(../_panely/tiskova_hlavicka.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25

Warning: include(): Failed opening '../_panely/tiskova_hlavicka.php' for inclusion (include_path='.:/data/web/virtuals/98526/virtual') in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25
vítáme vásZahrádkaření má hluboké kořeny

Provází nás od počátků pěstování rostlin.

Již tehdy nás těšily zdra­vé porosty a kvetoucí rostliny - naznačovaly bohatou úrodu a tím větší šanci na přežití.

Dnes nám již o přežití nejde, ale radost ze zahra­dy zůstává.

Časopis Zahrádkář ČZS vydává od roku 1969 populární časopis, určený všem zahrádkářům

obr
Vazba kytice byla jedním z úkolů odborné zkoušky.

ČZS má 13 nových floristek

Letní etapa Flory Olomouc posloužila tentokrát i jako kulisa pro závěrečnou část Floristického kurzu, který uspořádal Český zahrádkářský svaz pro své členy.

Celkem 13 účastnic jarních kurzů v Praze a v Olomouci přijelo stvrdit své znalosti odbornou zkouškou, která zahrnovala nejen test teoretických znalostí, ale i praktickou část, kdy měly za úkol vytvořit kytici a vypichovanou misku. 

Velkému zájmu se těšila i dobrovolná část o den dříve, kdy si členky prošly výstavu letní Flora za doprovodného komentáře hlavní architekty výstavy ČZS Pavlíny Švecové, profesionální floristky a rovněž lektorky celého kurzu.

Certifikát absolventa obdrželo všech 13 účastnic. "Prokázaly, že mají dostatek teoretických i praktických dovedností. Mohou tak v budoucnu pod hlavičkou ČZS školit členy svazu a další zájemce o aranžování ve svých regionech," uvedla Zdeňka Jankovičová v ústředí ČZS.

Účastnice kurzu přijela podpořit i místopředsedkyně ČZS Mgr. Vlasta Ambrožová, která vznik tohoto kurzu iniciovala a která také novým floristkám předala certifikát absolventa. 

obr
ČZS získal skvělý tým floristek napříč celou ČR.

Ve školení členů svazu ve floristickém umění chce ČZS pokračovat. Pokud vás tedy baví aranžování a chtěli byste se tomuto mistrovství přiučit, přihlašte se do dalšího pokračovacího kurzu pro příští rok. Můžete získat certifikát, který vás bude opravňovat k vedení kurzů floristiky ve vašem kraji. Kurz oceníte i případě, že se věnujete práci s mládeží, případně realizuje zahrádkářské výstavy. V případě zájmu kontaktujte Zdeňku Jankovičovou z organizačního oddělení ČZS na e-mailu jankovicova@czsos.cz  

Děkujeme všem za účast na této akci a věříme, že dosažené znalosti nezapadnou. Na fotografie z této akce se můžete podívat zde.

-zj-
Další novinky - - - >
 
Nahoru
© 2011 Český zahrádkářský svaz, z.s. - Ústředí, Rokycanova 15, 130 00 Praha 3 - Žižkov
Č Z S: územní sdružení, specializované organizace, odborné poradny, kalendárium, diskusní fórum, výstavy.
Časopis Zahrádkář: předplatné, inzerce, archiv.