Warning: include(../_panely/tiskova_hlavicka.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25

Warning: include(../_panely/tiskova_hlavicka.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25

Warning: include(): Failed opening '../_panely/tiskova_hlavicka.php' for inclusion (include_path='.:/data/web/virtuals/98526/virtual') in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25
vítáme vásZahrádkaření má hluboké kořeny

Provází nás od počátků pěstování rostlin.

Již tehdy nás těšily zdra­vé porosty a kvetoucí rostliny - naznačovaly bohatou úrodu a tím větší šanci na přežití.

Dnes nám již o přežití nejde, ale radost ze zahra­dy zůstává.

Časopis Zahrádkář ČZS vydává od roku 1969 populární časopis, určený všem zahrádkářům

obr
Léto je v plném proudu a Flora bude mít co ukázat

Chystáte se na Floru Olomouc? Soutěžte o vstupenky

Zajímá vás, co vše je třeba vykonat, abyste se dočkali nejen bohaté, ale i zdravé úrody? Přijďte se podívat na letní etapu zahradnické výstavy Flora Olomouc, která se koná ve dnech 20. – 23. srpna 2015 na olomouckém výstavišti. V expozici Českého zahrádkářského svazu (ČZS) nazvané „Od semínka ke sklizni“ budou v pavilonech B a C k vidění nejen stovky květin či tradiční či méně známé odrůdy ovoce a zeleniny.

Zahrádkáři tentokrát ukážou různé stupně výsevů a představí výhody stále populárnějších frigo sazenic jahod. Návštěvníky seznámí i s technologií in-vitro (ve zkumavce), což je metoda množení rostlin z nepatrných částic meristémových pletiv, která umožňuje rychlé namnožení velkého počtu zaručeně zdravých rostlin v průběhu celého roku.

Letošní rok začal pro české zahrádkáře nadějně, a přestože následná vlna veder radost poněkud zkazila, drobní pěstitelé se mají stále čím pochlubit. Zahrádkáři z Olomoucka vystaví v pavilonu C švestky, jablka, hrušky či kdoule. K vidění budou cibuloviny, zelené fazolky či pórek nových i tradičních odrůd. Dokážou rovněž, že bylinky pěstované v truhlících mohou být nejen užitečné, ale i krásné. O dobrou náladu se postarají moravští vinaři za doprovodu cimbálové muziky, které najdete v horní části výstavního „céčka“.

Při návštěvě výstaviště nevynechejte ani pavilón „B“, kde se usadí především pěstitelé květin a okrasných rostlin. Prezentovat se zde budou i specializované organizace Českého zahrádkářského svazu, například pěstitelé a šlechtitelé mečíků a jiřinek. A protože o zahradu je třeba řádně pečovat po celý rok, otevře se zde po všechny dny výstavy i tradiční bezplatná ovocnářská a zelinářská poradna ČZS, kde bude mj. odpovídat přední rostlinolékař Ing. Jaroslav Rod, CSc., dále Alois Soukup a Ing. Jiří Kučera, CSc.

Pokud to se zahradou a péči o ní myslíte vážně, zavítejte i ke stánku časopisu Zahrádkář v přízemí pavilonu B, kde si můžete zajistit výhodné předplatné tohoto nejoblíbenějšího časopisu pro hobby a zahradu. Každý nový předplatitel zde získá kilogramové hnojivo od firmy Rokosan, které je novinkou na našem trhu a umožňuje pěstování v bio kvalitě. 


Soutěžte o vstupenky na Floru Olomouc 

Díky vstřícnosti zástupců olomouckého výstaviště můžeme vyhlásit soutěž o volné vstupenky na výstavu Flora Olomouc. Pět šťastlivců  tak může získat dvě volné vstupenky v hodnotě 240 Kč. Soutěžit můžete do 8. srpna 20:00 přímo na našich facebookových stránkách , případně můžete zaslat správné odpovědi na otázky na e-mail: jankovicova@czsos.cz . Zařadíme vás do slosování, které se uskuteční 8. srpna ve 21:00. Vstupenky si výherci vyzvednou přímo na pokladně olomouckého výstaviště pro prokázání totožnosti. Hodně štěstí!

1. Hlavní expozice letošní letní etapy mezinárodní květinové a zahradnické výstavy a veletrhu Flora Olomouc (20. - 23. srpna 2015, Výstaviště Flora Olomouc), ponese tento název:
a) Zahrada k nepoznání
b) Zahrada poznání - poznání zahrady
c) Pozvání do zahrady

2. V rámci přehlídky Vyznání růžím během letošní letní etapy mezinárodní květinové a zahradnické výstavy a veletrhu Flora Olomouc, bude pokřtěna nová keřová růže jménem:
a) Flora Olomouc
b) Sigma Olomouc
c) Růže z Texasu

3. Kdo vydává nejoblíbenější hobby časopis o zahradě Zahrádkář?
a) vydavatelství Burda
b) Mediaface, s.r.o.
c) Český zahrádkářský svaz

Nevíte? Hledejte: www.flora-ol.cz a www.zahradkar.org

-zj-

Další novinky - - - >
 
Nahoru
© 2011 Český zahrádkářský svaz, z.s. - Ústředí, Rokycanova 15, 130 00 Praha 3 - Žižkov
Č Z S: územní sdružení, specializované organizace, odborné poradny, kalendárium, diskusní fórum, výstavy.
Časopis Zahrádkář: předplatné, inzerce, archiv.