Warning: include(../_panely/tiskova_hlavicka.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25

Warning: include(../_panely/tiskova_hlavicka.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25

Warning: include(): Failed opening '../_panely/tiskova_hlavicka.php' for inclusion (include_path='.:/data/web/virtuals/98526/virtual') in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25
vítáme vásZahrádkaření má hluboké kořeny

Provází nás od počátků pěstování rostlin.

Již tehdy nás těšily zdra­vé porosty a kvetoucí rostliny - naznačovaly bohatou úrodu a tím větší šanci na přežití.

Dnes nám již o přežití nejde, ale radost ze zahra­dy zůstává.

Časopis Zahrádkář ČZS vydává od roku 1969 populární časopis, určený všem zahrádkářům

obr
.

Metodiky ochrany zahradních plodin

ČZS pro své členy vydal páté vydání této populární publikace, kterou obdržela po jednom kusu zdarma každá základní organizace.
Publikace pochází z pera našich předních rostlinolékařů Petra Ackermanna a Jana Kazdy. Na 450 stranách uceleně popisuje příznaky chorob a škůdců včetně povolených přípravků k ochraně rostlin. Popisy jsou v příloze doplněny fotografiemi nejčastějších příznaků.
Případné objednávky publikace zasílejte na ustredi@zahradkari.cz. Český zahrádkářský svaz zasílá publikaci za 150 Kč + balné a poštovné.


obr

Publikaci podpořilo i ministrstvo zemědělství a osobně ministr zemědělství Marian Jurečka.
Jeho kladný vztah k zahrádkářům a k pěstitelství celkově vyznívá i z jeho úvodu k této publikaci:

Vážené čtenářky, vážení čtenáři,
dostává se Vám do rukou publikace, která má za cíl poskytnout pěstitelům odborné informace o chorobách a škůdcích rostlin a o jejich ochraně. Tyto znalosti by měly zvýšit efektivnost ochrany rostlin a současně tak přispět k omezení používání pesticidů a snížení rizika pro životní prostředí i spotřebitele.
Vystudoval jsem rostlinolékařský obor se specializací na ochranu rostlin, a proto si velmi dobře uvědomuji, jak užitečná je kvalitní metodická příručka. Je to průvodce pro všechny pěstitele, kterým pomůže usměrnit a zkvalitnit jejich práci. Z tohoto důvodu jsem poskytl záštitu ministra zemědělství nad vydáním této publikace.
Vydává ji Český zahrádkářský svaz a je určena nejen pro zahrádkáře, ale i pěstitele ovoce, zeleniny a květin.
Chtěl bych se rovněž zmínit o zahrádkaření, které považuji za záslužnou činnost přispívající k ochraně přírody, k podpoře zdravého životního stylu a produkci potravin. Práce zahrádkářů má mnoho společného s prací zemědělců. Spojuje je především péče o půdu a rostliny, a ačkoliv se liší velikostí obdělávaných pozemků, nedá se ani jedna z těchto činností dělat bez opravdového zájmu, znalostí a nadšení. Obojí, pokud je vykonávají uvážení hospodáři, přispívá k rozvoji naší krajiny, venkova a měst.

Marian Jurečka
ministr zemědělství
Další novinky - - - >
 
Nahoru
© 2011 Český zahrádkářský svaz, z.s. - Ústředí, Rokycanova 15, 130 00 Praha 3 - Žižkov
Č Z S: územní sdružení, specializované organizace, odborné poradny, kalendárium, diskusní fórum, výstavy.
Časopis Zahrádkář: předplatné, inzerce, archiv.