Warning: include(../_panely/tiskova_hlavicka.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25

Warning: include(../_panely/tiskova_hlavicka.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25

Warning: include(): Failed opening '../_panely/tiskova_hlavicka.php' for inclusion (include_path='.:/data/web/virtuals/98526/virtual') in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25
vítáme vásZahrádkaření má hluboké kořeny

Provází nás od počátků pěstování rostlin.

Již tehdy nás těšily zdra­vé porosty a kvetoucí rostliny - naznačovaly bohatou úrodu a tím větší šanci na přežití.

Dnes nám již o přežití nejde, ale radost ze zahra­dy zůstává.

Časopis Zahrádkář ČZS vydává od roku 1969 populární časopis, určený všem zahrádkářům

obr
Expozice ČZS v Olomouci plná ovoce a zeleniny.

Hortikomplex v Olomouci předvedl plody podzimu

V neděli 16. 10. skončil na Výstavišti Flora Olomouc Hortikomplex 2011 - výstava pěstitelských úspěchů letošního podzimu. Přestože nepřízeň počasí na jaře připravila pěstitele o velkou část úrody, i letos se měli zahrádkáři čím pochlubit. V pavilonu G předvedli ploše 560 m2 své nejlepší výpěstky územní sdružení Českého zahrádkářského svazu z celé Moravy a jedno územní sdružení z východních Čech.

Výstavní stoly byly uspořádány do hvězdice a uprostřed dominovala fontána výtvarníka Oldřicha Víchy z Kudlovic. K vidění byl zejména sortiment jádrového ovoce a modrých peckovin, vinné révy a skořápkové ovoce.
Ze zeleniny našli návštěvníci v pavilonu G především široký sortiment česneku, brambor, cibule, kořenové a košťálové zeleniny, paprik a dýní.

Po zahájení výstavy proběhlo předání ocenění za nejlepší expozice a výpěstky.
Na výstavě se výpěstky podílelo 15 územních sdružení ČZS a zahrádkáři ze Slovenska. Každé územní sdružení si svou expozici ztvárnilo vlastním způsobem, za což dostali další cenné body při celkovém hodnocení.

Pohár předsedy ČZS obdržely

  • ÚS Olomouc - za ztvárnění expozice
  • ÚS Bruntál - za kvalitu a sortiment výpěstků,
  • ÚS Brno-venkov - za široký sortiment ovoce a zeleniny a pojetí expozice,
  • ÚS Vsetín - za komplexní ukázku zpracování ovoce 

V sobotu 15. října byly slavnostně vyhlášeny výsledky soutěže „Mladý pěstitel“, do které se svými výpěstky zapojili naši nejmladší zahrádkáři.

Problémy při pěstování jpo celou dobu výstavy v poradně ČZS řešili rostlinolékař Ing. Jaroslav Rod, CSc. a pomolog Alois Soukup,

Byl zajištěn byl bohatý doprovodný program. O chvíle pohody se v pavilonu G stará cimbálová muzika a na své si přišli i vyznavači moravského vína.

 

Další novinky - - - >
 
Nahoru
© 2011 Český zahrádkářský svaz, z.s. - Ústředí, Rokycanova 15, 130 00 Praha 3 - Žižkov
Č Z S: územní sdružení, specializované organizace, odborné poradny, kalendárium, diskusní fórum, výstavy.
Časopis Zahrádkář: předplatné, inzerce, archiv.