Warning: include(../_panely/tiskova_hlavicka.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25

Warning: include(../_panely/tiskova_hlavicka.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25

Warning: include(): Failed opening '../_panely/tiskova_hlavicka.php' for inclusion (include_path='.:/data/web/virtuals/98526/virtual') in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25
vítáme vásZahrádkaření má hluboké kořeny

Provází nás od počátků pěstování rostlin.

Již tehdy nás těšily zdra­vé porosty a kvetoucí rostliny - naznačovaly bohatou úrodu a tím větší šanci na přežití.

Dnes nám již o přežití nejde, ale radost ze zahra­dy zůstává.

Časopis Zahrádkář ČZS vydává od roku 1969 populární časopis, určený všem zahrádkářům

obr

Velikonoční výstava v Častolovicích

Tradiční jarní zahrádkářská výstava se uskuteční ve výstavním areálu v Čatolovicích  od 11. do 13. dubna 2014. Na ploše více jak 2 000 m2 budou především vystaveny všechny jarní květiny.

V aranžerii „rozkvetlá louka“ bude nejen ukázáno více jak 50 odrůd narcisů, hyacintů, krokusů, ale i zahradní petrklíče, chudobky a další květiny. Samostatná kolekce květin okrasných listem jistě upoutá každého.  Letos poprvé kromě soutěže o nejlepší kolekci kraslic bude i okresní aranžérská soutěž ve vázání a úpravě květin.

Protože je to Velikonoční výstava, budou zde ukázány i staročeské velikonoční tradice v malování a tepání kraslic, zdobení perníků, ukázky výrobků ze dřeva, šustí, lýka a dalšího přírodního materiálu. Chybět nebude ani ukázka největšího křesťanského svátku v roce „Velikonoční týden“. Velká expozice staročeských krojů a panenek z celé České republiky, porovnání domácího pečení našich babiček s velkopekárenským, kolekce bylinek a čajů, to vše organizátoři připraví pro všechny návštěvníky.

V letošním roce se poprvé rozšíří ukázky staročeských řemesel. Tavení skla ve vysokohorké peci a výroba skleněných předmětů, kovářství s kovadlinou, košikářství, hrnčířské práce na hrnčířském kruhu s nožním pohonem, práce na tkalcovském stavu, ukázky předení  na kolovrátku, paličkování z Vamberecké krajky a výroba keramických předmětů.  Chybět nebudou ani ukázky výroby různých pamlsků např. turecký med, Hořické trubičky, trdelníky atd.

Pro všechny návštěvníky bude připraven široký prodejní sortiment všeho, co každý zahrádkář potřebuje. Od různého nářadí pro kutili, pomůcky a nářadí do zahrádky, zeleninové a květinové sadby, až po zahrádkářskou obuv a ustrojení.  Bohaté občerstvení je samozřejmostí.

Pořadatelem je ZO ČZS Častolovice ve spolupráci s Městysem Častolovice. Výstava bude otevřena každý den od 9 do 17 hodin. 

-zj-

Další novinky - - - >
 
Nahoru
© 2011 Český zahrádkářský svaz, z.s. - Ústředí, Rokycanova 15, 130 00 Praha 3 - Žižkov
Č Z S: územní sdružení, specializované organizace, odborné poradny, kalendárium, diskusní fórum, výstavy.
Časopis Zahrádkář: předplatné, inzerce, archiv.