Warning: include(../_panely/tiskova_hlavicka.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25

Warning: include(../_panely/tiskova_hlavicka.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25

Warning: include(): Failed opening '../_panely/tiskova_hlavicka.php' for inclusion (include_path='.:/data/web/virtuals/98526/virtual') in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25
vítáme vásZahrádkaření má hluboké kořeny

Provází nás od počátků pěstování rostlin.

Již tehdy nás těšily zdra­vé porosty a kvetoucí rostliny - naznačovaly bohatou úrodu a tím větší šanci na přežití.

Dnes nám již o přežití nejde, ale radost ze zahra­dy zůstává.

Časopis Zahrádkář ČZS vydává od roku 1969 populární časopis, určený všem zahrádkářům

obr

Flora Pragensis

Tvorba adventního věnce, květinová výzdoba svátečního stolu či zdobení vánočního stromku – v těchto neobvyklých disciplínách se utkali ve čtvrtek 5. prosince 2013 žáci zahradnických škol na 2. ročníku Flory Pragensis. Unikátní floristická soutěž ve vazbě a aranžování, kterou pořádá Střední odborná škola stavební a zahradnická v Praze na Jarově, pokračuje v pátek a sobotu prodejní výstavou soutěžních výtvorů. Pražané si tak mohou před druhou adventní nedělí originálním zážitkem přiblížit vánoční atmosféru.
Flora Pragensis je výjimečná v tom, že nejen v Praze, ale i v celé zemi – je jedinou školní floristickou soutěží s vánoční tematikou. Soutěž je navíc kvůli prezentaci vazby a aranžování velice atraktivní i pro širokou veřejnost. Její motto zní Vánoce ve všech podobách a dobách. K vidění jsou tedy jak klasické, tak netradiční motivy adventu.
Flora Pragensis je celopražská soutěž pro nadané žáky učebních i studijních zahradnických oborů a žáky se speciálními vzdělávacími potřebami. Účastníci mohou vzájemně porovnat své dovednosti a díky účasti odborných firem působících v rámci zahradnického trhu ČR a EU také navázat profesní kontakty.
Pořadatel soutěže - SOŠ stavební a zahradnická sdružuje dvě studijní zaměření, která se na první pohled mohou zdát naprosto odlišná – stavební a zahradnické. Ve skutečnosti mají ovšem mnoho společného. Obě vyžadují šikovné ruce a obě vedou k tvorbě estetických i užitečných věcí pro každodenní život.
Pro veřejnost jsou soutěžní exponáty vystaveny 6.–7. 12 od 9 do 17 hodin ve společenském sálu školy (Učňovská 1, Praha 9) . Vstup je volný a výstava je prodejní.



Další novinky - - - >
 
Nahoru
© 2011 Český zahrádkářský svaz, z.s. - Ústředí, Rokycanova 15, 130 00 Praha 3 - Žižkov
Č Z S: územní sdružení, specializované organizace, odborné poradny, kalendárium, diskusní fórum, výstavy.
Časopis Zahrádkář: předplatné, inzerce, archiv.