Warning: include(../_panely/tiskova_hlavicka.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25

Warning: include(../_panely/tiskova_hlavicka.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25

Warning: include(): Failed opening '../_panely/tiskova_hlavicka.php' for inclusion (include_path='.:/data/web/virtuals/98526/virtual') in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25
vítáme vásZahrádkaření má hluboké kořeny

Provází nás od počátků pěstování rostlin.

Již tehdy nás těšily zdra­vé porosty a kvetoucí rostliny - naznačovaly bohatou úrodu a tím větší šanci na přežití.

Dnes nám již o přežití nejde, ale radost ze zahra­dy zůstává.

Časopis Zahrádkář ČZS vydává od roku 1969 populární časopis, určený všem zahrádkářům

obr
Krajinná zahrada v Tirschenreuthu ukazuje, jak proměnit dříve nevzhlednou příměstskou zónu v rozkvetlou zahradu, kde se rozhodně návštěvníci nenudí.

Krajinné kouzlení v německém Tirschenreuthu

Ojedinělý zážitek čeká do 25. srpna v německém Tirschenreuthu na zahradníky, milovníky přírody i architektury. V květnu letošního roku zde byla otevřena zahradnická výstava, která ukazuje, jak pomocí architektury a dalších prvků vrátit přírodu do měst a přiblížit ji lidem.

Na této mimořádné akci se podílejí i čeští zahrádkáři z Chebu a Tachova, kteří se zde budou ve dnech 23. až 25. srpna prezentovat s expozicí Pozdní léto v zahradě.

V německém Tirschenreuthu, jehož okolí je známo též jako region „tisíce jezer“,  si prohlédnete nejen tematické zahrady, ale například i soustavu jezírek okolo historického Fischhofu. Techničtí nadšenci si jistě nenechají ujít ani evropský unikátní most z předpjatého pásu. Připraven je i bohatý doprovodný program zahrnující květinové show, koncerty a další kulturní i společenské akce. O zpříjemnění pobytu se postarají četné občerstvovací stánky a restaurace.


obr
Děti rozhodně nenechávejte doma.

Ve dvacetihektarové zahradě najdete 50.000 keřů, trvalek a květin. Areál doplňuje řada prvků, které přilákají a nadchnou i děti a mládež. Navštívit mohou unikátní zážitkové světy: prolézačky, vrbové schovávačky, přírodní naučnou stezku, školu v přírodě, hřiště pro skateboarding nebo obří dřevěné prolézací kapry ve vodním hřišti Fischers Fritz. Více informací, včetně cen vstupného najdete i v českém jazyce na http://gartenschau-tirschenreuth.de/cz . 

Zakládání krajinných parků a pořádání zahradnických výstavy v nich má v Německu bohatou tradici. Jejich smysl je nejen v sezónní prezentaci zahradního umění a krajinotvorby, ale především v rekultivaci často problémových a ekologicky narušených území a v jejich proměně na zóny příměstské rekreace, které slouží občanům natrvalo i po skončení výstav.  

Další novinky - - - >
 
Nahoru
© 2011 Český zahrádkářský svaz, z.s. - Ústředí, Rokycanova 15, 130 00 Praha 3 - Žižkov
Č Z S: územní sdružení, specializované organizace, odborné poradny, kalendárium, diskusní fórum, výstavy.
Časopis Zahrádkář: předplatné, inzerce, archiv.