Warning: include(../_panely/tiskova_hlavicka.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25

Warning: include(../_panely/tiskova_hlavicka.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25

Warning: include(): Failed opening '../_panely/tiskova_hlavicka.php' for inclusion (include_path='.:/data/web/virtuals/98526/virtual') in /data/web/virtuals/98526/virtual/www/novinky/novinka.php on line 25
vítáme vásZahrádkaření má hluboké kořeny

Provází nás od počátků pěstování rostlin.

Již tehdy nás těšily zdra­vé porosty a kvetoucí rostliny - naznačovaly bohatou úrodu a tím větší šanci na přežití.

Dnes nám již o přežití nejde, ale radost ze zahra­dy zůstává.

Časopis Zahrádkář ČZS vydává od roku 1969 populární časopis, určený všem zahrádkářům

obr
Hlasováním v anketě podpoříte péči o stromy..

Hlasujte v anketě o Strom roku 2013

Již 800 let vzhlíží na tento svět Vejvodova lípa z Pastvin na Ústeckoorlicku. Mohutný dub ve Višňové na Liberecku se zase postavil nedávné povodni a ochránil část vesnice před přívaly naplavenin. Dvousetletá hrušeň v Dolní Radouni na Jindřichohradecku má mnoho zavalených jizev, ale stále kvete a plodí.

Je mnoho památných stromů v naší zemi, které si zaslouží náš obdiv a péči. Podívejte se na dvanáct stromů, které se letos probojovaly do ankety Strom roku, pořádané Nadací Partnerství za mediálního partnerství časopisu Zahrádkář. 

Strom, který ve vás vzbudil nejvíce sympatií, můžete podpořit svým hlasem. Vzhledem k tomu, že hlasování v anketě je zpoplatněné, přispějete zároveň na odbornou péči o stromy přímo v místě, kde váš oblíbený strom roste. Peníze získané hlasováním putují totiž zpět k finálovým stromům a použijí se k ošetření a výsadbě stromů nebo vytvoření propagačních materiálů o stromech podle toho, co si navrhovatelé sami zvolili. 

Nadace Partnerství, která hlasování pořádá od roku 2002, přenáší myšlenku ankety Strom roku do dalších evropských zemí. Vítězové národních kol pak každým rokem mezi sebou soutěží v internetovém hlasování Evropský strom roku.

obr
U dvanácti finalistů vás čeká nejen fotografie, ale i příběh jejich života.

Rozhodovat o vítězi je možné dvěma způsoby – zasláním DMS nebo sbíráním podpisů na zpoplatněné hlasovací archy. Navštivte stránky www.stromroku.cz , kde získáte podrobné informace. Pomocí DMS zprávy můžete svého finalistu podpořit přímo z mobilního telefonu. Stačí odeslat DMS STROM1-12 (dle čísla přiděleného každému stromu) na číslo 87 777. Cena DMS je 30 Kč, z toho 27 Kč půjde na výsadbu a ochranu stromů v místě, kde finalista roste. DMS můžete posílat až do 10. října 2013.

Pokud nadchnete pro tuto akci větší množství lidí, zvolte hlasovací archy. Jejich cena je 60 Kč a vejde se na ně 20 podpisů. Výtěžek poputuje stejně jako v případě DMS na výsadbu a ochranu stromů v místě, kde finalista roste. Archy si stáhněte na stránkách www.stromroku.cz , vytiskněte, nechte podepsat a odešlete do 10. října na adresu: Strom roku, Nadace Partnerství, Údolní 33, 602 00 Brno. 

-zj-

Další novinky - - - >
 
Nahoru
© 2011 Český zahrádkářský svaz, z.s. - Ústředí, Rokycanova 15, 130 00 Praha 3 - Žižkov
Č Z S: územní sdružení, specializované organizace, odborné poradny, kalendárium, diskusní fórum, výstavy.
Časopis Zahrádkář: předplatné, inzerce, archiv.