cesta od jablek k moštu

Cesta od jablek k moštu

moštárna zahrádkářů ve Vítkově slouží pěstitelům ovoce ke zpracování jejich úrody.


                                   

Moštárna nabízí: - drcení ovoce (jablka, hrušky)
                         - lisování  ovocné šťávy do vlastních nádob
                         - likvidaci výlisků z ovoce 

Jablečný mošt vyráběný v moštárně ve Vítkově je čistá přírodní jablečná šťáva získaná z jablek vypěstovaných malopěstiteli. 100% jablečná šťáva (jablečný mošt) je vyrobena tradičním postupem, který zachovává přírodní charakter nápoje. Tento bezesporu jedinečný a výjimečný nápoj je výtečný nejen zdrojem vitamínů, ovocného cukru (fruktózy), pektinů, kyselin a dalších přírodních látek, ale může se pochlubit též vysokým obsahem vlákniny, kterou poznáte podle specifické usazeniny v lahvi.

Technologie výroby.Umytá jablka jsou vsypávána do drtiče, který je rozemele na jablečnou drť, při čemž je prováděna vizuální kontrola a přebírka. Tato hmota se lisuje na hydraulickém plachetkovém lisu. Vylisovaná šťáva teče do připravených kbelíků odkud je následně vlévána do zákazníkových nádob.

Konzumace jablečného moštu. Mošt je možné pít jako vychlazený, nebo teplý nápoj. V případě teplého nápoje stačí buď jen ohřát, nebo po ohřátí dochutit stejnými ingrediencemi jako svařené víno. Tímto vznikne lahodný, vonící nápoj. Pro klasické osvěžení lze pít i ředěný vodou či minerálkou.

Pro milovníky alkoholických nápojů je výborný v kombinaci s vodkou nebo whiskey.