Jahody

(Vybráno: 64) ?

  • Skupina: 47 jednouplodící;   9 remontantní;   8 stáleplodící;  

  • Zrání: 22 raná;   5 poloraná;   28 středně zrající;   9 pozdní;  

  • Vzrůst rostliny: 3 menší;   35 střední;   26 větší - bujný;  

  • Plodnost - úrodnost: 1 menší;   22 střední;   41 vysoká;  

  • Plod: 1 drobný;   1 malý;   25 střední;   37 velký;  

  • Barva plodu: 30 tmavě červená;   17 červená;   17 světle červená;   0 ostatní;  

  • Odolnost rostlin chorobám : 7 nízká;   13 střední;   42 vyšší;  

  • Odolnost plodů chorobám: 2 nízká;   24 střední;   38 vyšší;  


   TERMÍNY

 Zrání

 Remonuje

    - druhá či další vlna sklizně

  Řadit podle: 
od  
   a:
od

 Pro zúžení výběru zvolte požadované parametry a případně vhodné řazení. Kombinace které nedávají smysl budou ignorovány!

zrušit parametry

?
SENGA SENGANA

Německo,
registrována 1962.

Jednouplodící středně raná odrůda dobré osvěžující chuti vhodná i pro konzervárenské zpracování. Plodnost je velká a pravidelná, růst rostliny je bujný. Půdy vyžaduje vlhké a úrodné. Pro nízkou odolnost proti plísni šedé se nedoporučuje pro vlhčí oblasti jako víceletá kultura. Proti napadení hnilobou krčků a kořenů (fytoftorou) je odolnost vysoká.

Vlastnosti:

  • Skupina: jednouplodící, oblíbená odrůda.
    Půdy vyžaduje úrodné s dostatkem vláhy. Pro nízkou odolnost proti plísni šedé se nedoporučuje pro vlhčí oblasti jako víceletá kultura.
  • Zrání: středně zrající,
  • Vzrůst rostliny: větší - bujný, Habitus je ploše kulovitý, středně hustý se středně silným odnožováním.
  • Plodnost - úrodnost: vysoká, a pravidelná.
  • Plod: malý, tupě kuželovitý. Dužnina je tmavě červená, středně pevná a šťavnatá s malou dutinou uvnitř plodu. Chuť je sladce navinulá, aromatická s osvěžující chutí.
    Kalich se od plodu odděluje snadno.
  • Barva plodu: tmavě červená, rovnoměrná. Plod je lesklý, nažky jsou posazeny v rovině povrchu plodu.
  • Odolnost rostlin chorobám : vyšší, proti napadení hnilobou krčků a kořenů (fytoftorou).
  • Odolnost plodů chorobám: nízká, proti napadení plísní šedou.

Termíny:
  • Zrání: [VI-4 až VI-6]
I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
                                                                                                                                               
pro přímý konzum ale především pro konzervárenské zpracování.

Použitá literatura a další zdroje

    POROVNAT515    
zpět

 


Našli jste v popisu chybu, nebo máte jiné zkušenosti, o které se chcete podělit s ostatními? Přidejte k popisu svůj příspěvek, který pomůže zpřesnit uvedené informace.

Přidat příspěvek

Nadpis (max. 64 znaků)

Příspěvek

Autor (max. 64 znaků)

Kontakt Zanechte na sebe prosím kontakt - ten nebude zveřejněn !!! Možná budeme ještě něco potřebovat. (max. 124 znaků)

K příspěvku můžete připojit obrázek

Obrázek
Jen soubory - obrázky: jpg, png, gif, bmp.

 

Tento kód kontrola

opište zde:
zpět