Jahody

(Vybráno: 64) ?

  • Skupina: 47 jednouplodící;   9 remontantní;   8 stáleplodící;  

  • Zrání: 22 raná;   5 poloraná;   28 středně zrající;   9 pozdní;  

  • Vzrůst rostliny: 3 menší;   35 střední;   26 větší - bujný;  

  • Plodnost - úrodnost: 1 menší;   22 střední;   41 vysoká;  

  • Plod: 1 drobný;   1 malý;   25 střední;   37 velký;  

  • Barva plodu: 30 tmavě červená;   17 červená;   17 světle červená;   0 ostatní;  

  • Odolnost rostlin chorobám : 7 nízká;   13 střední;   42 vyšší;  

  • Odolnost plodů chorobám: 2 nízká;   24 střední;   38 vyšší;  


   TERMÍNY

 Zrání

 Remonuje

    - druhá či další vlna sklizně

  Řadit podle: 
od  
   a:
od

 Pro zúžení výběru zvolte požadované parametry a případně vhodné řazení. Kombinace které nedávají smysl budou ignorovány!

zrušit parametry

?
MAGURA

Slovensko,
kříženec ( 'SENGA SENGANA' × 'TALISMAN' ) × 'GORELLA' ,

Jednouplodící středně raná odrůda jahodníku s aromatickými sladce navinulými plody, vhodnými i pro přípravu mražených proslazovaných plodů. Je středně náročná na polohu, půdy vyžaduje polopropustné s dostatkem živin a vláhy. Odolnost proti napadení plísní šedou je střední.

Vlastnosti:

  • Skupina: jednouplodící, Odrůda středně náročná na polohu, vyhovují polopropustné půdy s dostatkem živin a vláhy.
  • Zrání: středně zrající,
  • Vzrůst rostliny: střední, habitus rostliny je polokulovitý, středně hustý se středně silným odnožováním.
  • Plodnost - úrodnost: střední, pravidelná.
  • Plod: střední, převážně kulovitý. Dužnina je světle červená, středně pevná, šťavnatá, rovnoměrně zbarvená s menší dutinou uvnitř plodu. Chuť je sladce navinulá, aromatická.
    Kalich se od plodu odděluje středně dobře.
  • Barva plodu: červená, plod je středně lesklý s nažkami posazenými v rovině povrchu plodu.
  • Odolnost rostlin chorobám : --
  • Odolnost plodů chorobám: střední, proti napadení plísní šedou.

Termíny:
  • Zrání: [VI-2 až VI-4]
I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
                                                                                                                                               
pro přípravu mražených proslazovaných plodů.

Použitá literatura a další zdroje


    POROVNAT510  

zpět

 


Našli jste v popisu chybu, nebo máte jiné zkušenosti, o které se chcete podělit s ostatními? Přidejte k popisu svůj příspěvek, který pomůže zpřesnit uvedené informace.

Přidat příspěvek

Nadpis (max. 64 znaků)

Příspěvek

Autor (max. 64 znaků)

Kontakt Zanechte na sebe prosím kontakt - ten nebude zveřejněn !!! Možná budeme ještě něco potřebovat. (max. 124 znaků)

K příspěvku můžete připojit obrázek

Obrázek
Jen soubory - obrázky: jpg, png, gif, bmp.

 

Tento kód kontrola

opište zde:
zpět