Angrešt - Ribes uva crispa L.

Jako ovocný druh je angrešt pěstován od 16. století. Jeho první kulturní formy vznikly výběrem z přírodních ekotypů z vlhčích oblastí západní Evropy. 

(Vybráno: 36) ?

  • Skupina: 14 bílé a zelené;   8 žluté;   14 červené;  

  • Keř (korunka): 4 menší;   19 střední;   13 větší;  

  • Trnitost: 1 beztrnné;   10 slabě trnité;   25 trnité;  

  • Rašení a kvetení: 12 rané;   23 polorané;   1 pozdní;  

  • Plodnost a úrodnost: 10 střední;   15 vyšší;   11 vysoká;  

  • Bobule: 1 menší;   16 střední;   19 větší;  

  • Zrání: 10 rané;   24 střední;   2 pozdní;  

  • Odolnost padlí: 11 nízká;   7 střední;   18 vysoká;  


   TERMÍNY

 Zrání

  Řadit podle: 
od  
   a:
od

 Pro zúžení výběru zvolte požadované parametry a případně vhodné řazení. Kombinace které nedávají smysl budou ignorovány!

zrušit parametry

?
ROLONDA

DEU,
šlechtitelský původ není znám.

Červenoplodá úrodná odrůda s aromatickými a kyselými plody pro přímý konzum a konzervace. Odrůda určená do všech pěstitelských oblastí pro humózní a středně úrodné půdy. Na agrotechniku je méně náročná. Vysoká odolnost proti napadení padlím.

Vlastnosti:

  • Skupina: červené,
  • Keř (korunka): větší, vzrůstnost keře střední až bujná, hustota střední, tvar keře kulovitý. Výhony rostou vzpřímeně. Stanoviště s humózní a středně úrodnou půdou.
  • Trnitost: trnité, středně otrněné převážně jednoduchými krátkými trny.
  • Rašení a kvetení: polorané, Mladý výhon velmi slabě antokyanově zabarvený s listy slabě až středně lesklými. Zbarvení semeníku v době kvetení je středně až silně antokyanově, silně plstnaté. Květní stopka nese zpravidla dva květy.
  • Plodnost a úrodnost: vyšší,
  • Bobule: střední, velikostně vyrovnané, tvar hruškovitý. Barva vyzrálého plodu červená, stejnoměrně rozložená. Povrch slabě až středně ojíněný a slabě ochmýřený, žilkování slabě znatelné. Tloušťka slupky středně tlustá až tlustá. Délka stopky je střední až dlouhá. Chuť je aromatická a kyselá.
  • Zrání: střední, středně pozdní až pozdní.
  • Odolnost padlí: vysoká,

Termíny:
  • Zrání: [VII-2 až VII-3]
I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
                                                                       
sklizeň konzervárenská týden před sklizní konzumní, která probíhá od poloviny do konce července.

  • Odrůda vhodná do všech pěstitelských oblastí pro humózní a středně úrodné půdy.
  • Na agrotechniku před výsadbou i během pěstování je méně náročná.

Použitá literatura a další zdroje

  • Drobné ovoce, skořápkoviny - Dušan Nesrsta


    POROVNAT414  

zpět

 


Našli jste v popisu chybu, nebo máte jiné zkušenosti, o které se chcete podělit s ostatními? Přidejte k popisu svůj příspěvek, který pomůže zpřesnit uvedené informace.

Přidat příspěvek

Nadpis (max. 64 znaků)

Příspěvek

Autor (max. 64 znaků)

Kontakt Zanechte na sebe prosím kontakt - ten nebude zveřejněn !!! Možná budeme ještě něco potřebovat. (max. 124 znaků)

K příspěvku můžete připojit obrázek

Obrázek
Jen soubory - obrázky: jpg, png, gif, bmp.

 

Tento kód kontrola

opište zde:
zpět