Angrešt - Ribes uva crispa L.

Jako ovocný druh je angrešt pěstován od 16. století. Jeho první kulturní formy vznikly výběrem z přírodních ekotypů z vlhčích oblastí západní Evropy. 

(Vybráno: 36) ?

  • Skupina: 14 bílé a zelené;   8 žluté;   14 červené;  

  • Keř (korunka): 4 menší;   19 střední;   13 větší;  

  • Trnitost: 1 beztrnné;   10 slabě trnité;   25 trnité;  

  • Rašení a kvetení: 12 rané;   23 polorané;   1 pozdní;  

  • Plodnost a úrodnost: 10 střední;   15 vyšší;   11 vysoká;  

  • Bobule: 1 menší;   16 střední;   19 větší;  

  • Zrání: 10 rané;   24 střední;   2 pozdní;  

  • Odolnost padlí: 11 nízká;   7 střední;   18 vysoká;  


   TERMÍNY

 Zrání

  Řadit podle: 
od  
   a:
od

 Pro zúžení výběru zvolte požadované parametry a případně vhodné řazení. Kombinace které nedávají smysl budou ignorovány!

zrušit parametry

?
KARÁT

CZE,
vznikla křížením odrůd 'KAPTIVÁTOR' x 'ZLATÝ FÍK' .
Odrůda je právně chráněná.

Červenoplodá odrůda s osvěžujícími sladkokyselými, aromatickými plody pro přímý konzum. Vhodné všechny pěstitelské oblasti s humózní a vlhčí půdou. Na agrotechniku je nenáročná. Vysoká odolnost proti napadení padlím.

Vlastnosti:

  • Skupina: červené,
  • Keř (korunka): střední, hustota řídká, tvar opakvejčitý. Výhony rostou vzpřímeně. Pro humózní a zavlažované půdy.
  • Trnitost: trnité, výhony středně otrněné jednoduchými a spoře dvojitými krátkými trny. Mladý výhon zelený, list středně lesklý. Zbarvení semeníku v době kvetení zelené, na povrchu hladký. Květní stopka nese dva květy.
  • Rašení a kvetení: rané,
  • Plodnost a úrodnost: střední,
  • Bobule: střední, až velká, velikostně vyrovnané, tvar hruškovitý. Barva vyzrálého plodu růžová až tmavě červená, nestejnoměrně rozložená. Povrch středně ojíněný, bez ochmýření, žilkování slabě nevýrazné. Tloušťka slupky střední až tlustá. Délka stopky je střední. Odrůda s osvěžujícími sladkokyselými, aromatickými plody.
  • Zrání: rané, až středně rané.
  • Odolnost padlí: vysoká,

Termíny:
  • Zrání: [VI-3 až VII-2]
I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
                                                                       
sklizeň konzervárenská týden před sklizní konzumní, která probíhá od konce června do poloviny července.

  • Odrůda vhodná do všech pěstitelských oblastí.
  • Na agrotechniku před výsadbou i během pěstování není náročná.

Použitá literatura a další zdroje

  • Drobné ovoce, skořápkoviny - Dušan Nesrsta


    POROVNAT406  

zpět

 


Našli jste v popisu chybu, nebo máte jiné zkušenosti, o které se chcete podělit s ostatními? Přidejte k popisu svůj příspěvek, který pomůže zpřesnit uvedené informace.

Přidat příspěvek

Nadpis (max. 64 znaků)

Příspěvek

Autor (max. 64 znaků)

Kontakt Zanechte na sebe prosím kontakt - ten nebude zveřejněn !!! Možná budeme ještě něco potřebovat. (max. 124 znaků)

K příspěvku můžete připojit obrázek

Obrázek
Jen soubory - obrázky: jpg, png, gif, bmp.

 

Tento kód kontrola

opište zde:
zpět