Hrušně
MORAVA
plody vhodné pro přímý konzum a konzervaci.
POROVNAT305
zpět
CZE,
kříženec odrůd 'BOSCOVA LAHVICE' a 'DROUARDOVA' .
Podzimní hruška s atraktivními velkými plody pro přímý konzum a konzervaci. Bujnější strom, pro pěstování s letním řezem a probírkou plodů. Vhodný pro pěstování ve všech pěstitelských oblastech. Střední odolnost strupovitosti.
Vlastnosti:
- Skupina zrání: podzimní,
- Intenzita růstu: střední, až bujně rostoucí.
- Tvar koruny: vzpřímená, plodí na krátkém dřevě jednotlivě i ve shlucích. Koruna středně zahuštěná středně dlouhými letorosty, větve obrůstají nepravidelně.
- Plodnost - úrodnost: střední, hojná, středně pozdní s částečnou probírkou.
- Barva plodu: žlutozelená, zelenožlutá.
- Překryvná barva plodu: červená rozmytá, bez rzivosti. krycí hnědočervená s nevýrazným žíháním.
- Plod: velký, vydutého, lahvicovitého, slabě nesouměrného tvaru. Kališní jamka mělká, kalich je malý až středně velký, ušty středně dlouhé. Slupka středně tlustá, hladká a suchá. Dužnina bílé barvy, sladké chuti, aromatická, více šťavnatá, konzistence jemná, máslovitá, křehká. Stopka dlouhá a tlustá, napojena šikmo k ose plodu.
- Odolnost strupovitosti: střední,
- Sklizeň: [IX-2 až IX-3]
I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII | ||||||||||||||||||||||||
  |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |
- Zralost: [X-1 až XII-2]
I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII | ||||||||||||||||||||||||
  |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |   |
- Odrůda s atraktivními plody, snadno tvarovatelná.
- Určena do všech pěstitelských všech pěstitelských oblastí, mimo mrazových kotlin a přemokřených půd.
- Pěstuje se jen s letním řezem a s probírkou plodů při přeplození.
- Afinita s kdouloňovými podnožemi je výborná, vhodné podnože jsou slabě a středně bujně rostoucí.
Použitá literatura a další zdroje
- Jádroviny - Dušan Nesrsta
POROVNAT305