2023
Zahrádkaři Choustník pořádají
Moštování 2023
Moštování proběhne ve dne 7.10.2023
Začátek v 8:00hod
Končit budeme dle počtu zájemců, poslední příjem v 11:00hod.
cena: pro členy 3,-Kč/kg
nečlenové 6,-Kč/kg
Možnost se objednat na čas po telefonické domluvě.
Ovoce si přivez umyté, co s odpadem vyřešíme za tebe.
Mošt nekonzervujeme.
VÝTĚŽNOST MÁME ZHRUBA cca 0,5l na 1kg JABLEK.
VÝTĚŽNOST NÁM VELMI OVLIVŇUJE TVRDOST JABLEK.
Na mošt jsou nejlepší tvrdá jablka, měkká se moštují velmi špatně
a výtěžnost bývá velmi slabá 0,2-0,3l na 1kg.
V případě zájmu je možnost se domluvit na individuálním termínu.
V případě moštování jindy než v daný termín je minimální množství 100kg (cca 3 pytle).
Ovoce přivezte nejlépe v pytlích.
nebo na e-mail vaclavhrdlicka@centrum.cz
a na telefonním čísle 723 833 379.
Místo konání je moštárna ČZS ZO Choustník
GPS: N49.332073, E14.841596
Dále se mi podařilo domluvit na 15.4.2023 stříhání stromků. Sraz je naplánován na 9:00 hod v Choustníku na č.p. 130.
Přijede opět Zdeněk Buzek, který je v tomto oboru profesionálem, takže se máme opět na co těšit. Jak ho již někteří znáte, tak sdílení společných zkušeností, je pro nás všechny obohacením. Tentokrát budeme stříhat stromky u Kovářů na zahradě. Kdo znáte pana Buzka, tak dokáže hovořit o problematice celé zahrady, takže přijďte všichni, kdo si chcete svoje zahrady vylepšit, nebo se dozvědět něco nového a nebo nás budete chtít jen podpořit svou účastí.
Dne 14.4.2023 se uskuteční výroční členská schůze. Začátek v 19:00hod v hospodě "Na hřišti" v Choustníku. Jsou zváni i zájemci o členství v zahrádkářské organizaci.
Členové organiuzace dostali tyto zprávy e-mailem, pokud je někdo nemáte, tak se podívejte do složky Spam či Hromadná. Pokud je mít nebudete, tak mi dejte vědět a já vám je pošlu.
S přáním hezkého dne přeje - Václav.
kontakt: 723833379 nebo vaclavhrdlicka@centrum.cz
Ahoj zahrádkáři, tak mi dnes odpověděl na termín přednášky ing.Ivan Dvořák. Přijel by k nám 24.3.2023 tj. v pátek do Kulturního domu ZOD Choustník. Přednáška by byla od 18:00hod.
1. téma, které převažovalo, bylo zelené hnojení.
2. téma je plodová zelenina.
3. téma je drobné ovoce ( rybízy, angrešty apod.).
V jakém pořadí si to pan Dvořák připraví nevím, ale ubezpečil mě, že podle toho co nás bude víc zajímat, tak může začít.