HORTIKOMPLEX Olomouc

předchozí následující
HORTIKOMPLEX 2021

Ve dnech 14.-17.10. proběhla na olomouckém výstavišti podzimní Flora Olomouc- Hortikomplex 2021, opět s aktivní účastí ČZS. V doprovodném programu výstavy se v pátek uskutečnilo celostátní finále Floristiky a v neděli pak byly vyhodnoceny práce dětí ze soutěže Mladý pěstitel. Naše územní sdružení se úspěšně zúčastnilo této výstavy i přes pozdní termín. V konkurenci dvanácti ÚS obsadilo prostějovské územní sdružení třetí místo za ÚS Olomouc a Vyškov. 

V pátečním finále Floristiky jsme měli zastoupení ve všech třech kategoriích. V kategorii žáků soutěžila Eliška Ganzarová, která obsadila 2. místo, v kategorii juniorů soutěžil Matěj Tesárek, který se umístil též na 2. místě. V poslední kategorii seniorů jsme měli dvě zastoupení, Veroniku Mikuláškovou (celkově 3. místo) a Jitku Šišulákovou (v celkovém pořadí 5. místo). Všem našim soutěžícím gratulujeme a děkujeme za perfektní prezentaci našeho ÚS.
V soutěži Mladý pěstitel se na předních místech též umístily děti z našeho ÚS. V kategorii do 10 let se umístila na 3. místě Štěpánka Malinková s truhlíkem macešek, v kategorii nad 10 let (do 15) získala 1. místo Eliška Malinková s africkou fialkou, na 2. místě Daniela Pořízková s kaktusem a na 3. místě se umístil Martin Čáslavský s dalším sukulentem-tlusticí. Všem úspěšným soutěžícím gratulujeme. Ostatním zúčastněným patří poděkování za čas, péči a hlavně zájem o rostliny a jejich pěstování.
Na závěr tohoto výčtu úspěchů prostějovského územního sdružení je na místě poděkovat aktérům soutěží a realizačnímu týmu prostějovské expozice. Svými vzorky do expozice přispěli členové ZO Čelčice, Čehovice, Bedihošť, Hrubčice, Dětkovice, Zdětín, Lešany, Smržice, Olšany, Víceměřice, Vranovice Kelčice a obě prostějovské ZO PV 1 a PV 2. Expozici pak stylově doplnilo několik vzorků tykví z firmy SEMO a.s., se kterou naše územní sdružení úzce spolupracuje.
Naše účast na výstavě Hortikomplex 2021 byla finančně podpořena MZe ČR, Olomouckým krajem a Statutárním městem Prostějov.




Hasalová

zpět


Galerie

následující
Obr: 549.jpg Obr: 550.jpg Obr: 551.jpg Obr: 552.jpg Obr: 553.jpg
Obr: 554.jpg Obr: 555.jpg Obr: 556.jpg Obr: 557.jpg Obr: 558.jpg