MLADÝ ZAHRÁDKÁŘ

předchozí následující
MLADÝ ZAHRÁDKÁŘ 2021

Ve čtvrtek 17.6.2021 se uskutečnilo okresní kolo soutěže Mladý zahrádkář. V letošním roce bylo zvoleno netradiční, ale krásné a stylové prostředí Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově na Lidické ulici. Do soutěže se přihlásilo 41 soutěžících v kategoriích starší a mladší žáci. Byly pro ně připraveny testy ze znalostí botaniky a přírodopisu, přímo v terénu pak byla nachystána "poznávačka" nejen z exponátů botanické zahrady, ale i například z určování semen jednotlivých kulturních plodin. Samotná soutěž proběhla za velmi teplého a slunného počasí, ale v chládku pod vzrostlými stromy zahrady bylo soutěžícím dobře. Po splnění úkolů a vyhodnocení testů i poznávačky proběhlo vyhlášení vítězů, oceněno bylo prvních pět soutěžících.


Kategorie A mladší žáci (3.-6.tř.) 
1. Hanák Jan
2. Pekalová Kateřina
3, Pořízková Daniela
4. Langová Barbora
5. Lezna Adam

Kategorie B starší žáci (7.-9.tř.)
1. Kmentová Patricie
2. Směšná Karolína
3. Balvanová Vendula
4. Vlkovská Adéla
5. Moskalová Alexandra

Všichni účastníci soutěže, byli odměněni drobnými dárky (malá kolekce semínek z firmy SEMO a.s.). Ceny a diplomy byly pořízeny z finančních prostředků, které poskytlo Statutární město Prostějov, Olomoucký kraj a Ministerstvo zemědělství.
Velký dík patří i pracovnicím botanické zahrady, které poskytly pro soutěž maximálně možné zázemí a realizačnímu týmu z řad zahrádkářů.
Pokud jste dosud v Botanické zahradě Petra Albrechta nebyli, měli byste to napravit. Prostějovská botanická zahrada je krásná na jaře, v létě i na podzim. Vstup je zdarma.

zpět


Galerie

předchozí


Obr: 372.jpg Obr: 373.jpg Obr: 367.jpg Obr: 368.jpg