Aktuality, zajimavosti, rady...


následující
PŘEDNÁŠKA 2015-ZELENINA

Po loňské úspěšné přednášce, jsme opět pozvali přednášejícího Ing. Petera  Gajdoštína odborníka, který se věnuje zelenině a květinám, můžete se s ním setkat na celostátních výstavách např. v Olomouci, má také internetový obchod zaměřený na semena zeleniny( kontakt je na našich webových stránkách).

Přednáška se konala 21. 11.2015, v přísálí kulturního domu. Vzhledem k tomu, že ČZS vyhlásil letošní rok jako Rok Chilli papriček, bylo hlavní téma jasné, p.Gajdoštín dovezl na ukázku i ochutnávku asi 25 odrůd, od sladkých jako TRINIDAD PERFUME , po super pálivé CAROLINA REAPER (Odrůda zapsána v Guinessově knize rekordů. Nejpálivější paprika současnosti s pálivostí přes 2.000.000 SHU). Další zelenina, kterou jsme měli možnost ochutnat a prohlédnout si, bylo asi 15 odrůd tykve v několika druzích novinky v sortimentu mrkve a červené řepy, a seznámili jsme se i s dalšími novinkami v sortimentu zelenin, přednáška proběhla v přátelském duchu, myslím, že kdo přišel,

odcházel spokojený a odnášel si nejen poznatky, ale často i nějakou tu dýni nebo jinou zeleninu na ochutnání (do čilli papriček se nikdo moc nehrnul).

 Halenkovice pana Gajdoštína, kterému jsme udělali před přednáškou menší okružní jízdu,po dědině, nadchly.Velmi mu připomíná jeho rodiště v pováží

Jen je škoda, že si přednášku tentokrát nepřišlo poslechnout víc lidí. J.B.

Po loňské úspěšné přednášce, jsme opět pozvali přednášejícího Ing. Petera  Gajdoštína odborníka, který se věnuje zelenině a květinám, můžete se s ním setkat na celostátních výstavách např. v Olomouci, má také internetový obchod zaměřený na semena zeleniny( kontakt je na našich webových stránkách).

Přednáška se konala 21. 11., v přísálí kulturního domu. Vzhledem k tomu, že ČZS vyhlásil letošní rok jako Rok Chilli papriček, bylo hlavní téma jasné, p.Gajdoštín dovezl na ukázku i ochutnávku asi 25 odrůd, od sladkých jako TRINIDAD PERFUME , po super pálivé CAROLINA REAPER (Odrůda zapsána v Guinessově knize rekordů. Nejpálivější paprika současnosti s pálivostí přes 2.000.000 SHU). Další zelenina, kterou jsme měli možnost ochutnat a prohlédnout si, bylo asi 15 odrůd tykve v několika druzích novinky v sortimentu mrkve a červené řepy, a seznámili jsme se i s dalšími novinkami v sortimentu zelenin, přednáška proběhla v přátelském duchu, myslím, že kdo přišel,

odcházel spokojený a odnášel si nejen poznatky, ale často i nějakou tu dýni nebo jinou zeleninu na ochutnání (do čilli papriček se nikdo moc nehrnul).

 Halenkovice pana Gajdoštína, nadchly.Velmi mu připomíná jeho rodiště v pováží

Jen je škoda, že si přednášku tentokrát nepřišlo poslechnout víc lidí. J.B.


1. 3. 2016 - J.B. zpět na zprávy